top of page
  • Obrázek autoraPetra

Dohadzovači s.r.o. 1 - Pravidla dohadzovačů

"Pravidlo dohazovačů č. 1: Nikdy se nezamiluj do svojí klientky. Poté, co mu zranění ukončilo nadějnou kariéru v NFL, se Ian Hunter vrátil zpátky na vysokou. Chce se dostat zpátky do hry, tentokrát na poli lásky a svádění. Coby spolumajitel úspěšné a tajné seznamovací agentury Dohazovači s. r. o. využívá své bohaté zkušenosti se ženami, aby pomohl nešťastně zamilovaným klientkám. Až když si ho najme Blake Olsonová, Ian zjišťuje, že ještě nikdy neměl beznadějnější klientku. Blake nosí neforemné sportovní oblečení a příšerně staromódní boty. Bude zázrak, jestli se jí podaří získat vysněného kluka. S profesionálním dohazovačem po boku se však rozhodne chopit se své šance. Ian ví, že jeho pravidla a rady jí určitě pomůžou. Když se ale Blake s jeho pomocí promění z obyčejné holky na sexy kočku, hrozí, že Ian poruší své nejdůležitější pravidlo – nikdy si nic nezačínat s klientkou…"


Zoznamka, dohadzovačská agentúra, založená chlapom a ešte k tomu bývalým hráčom NFL (futbalová liga - pre tých neznalých), to tu ešte v romantických knihách nebolo (ak máte pocit, že sa mýlim, len do toho, rada sa nechám poučiť). Každopádne nová séria z vydavateľstva Baronet od autorky Rachel Van Dyken - Dohadzovači s.r.o. - sa svojou prvou časťou celkom slušne predstavila. 


Sympatické postavy, od hlavného hrdinu Iana, ktorý je v niektorých ohľadoch možno až príliš dokonalý (to vám "povie" aj sám, hneď na prvých stranách príbehu); Blake (jeho nemesis v žabkách adidas), Lexa (kamaráta/kolegu hackera) a najlepšej kamošky Gii (pre poriadok Ianova najlepšia kamoška a Lexov naväčší nepriateľ), sú veľkým plusom aby príbeh v pohode plynul (ani neviete ako a ocitnete sa na jeho konci). 


Páči sa mi, že príbeh je rozprávaný čisto z mužského pohľadu. To sa v prípade romantických kníh stáva málokedy, ak vôbec. A nie, teraz nemám na mysli, knihy, ktoré raz prečítate a potom ich vydajú z nova len z pohľadu druhého z hrdinov/chlapa (napr. taký Grey). Aj vďaka tomu je tam možno viac humoru a odľahčenia, hoci (na počudovanie) aj tých citových zmätkov je tu dosť (áno, nielen ženy žijú na citovej horskej dráhe). 


Každopádne zoznamka, resp. výuka dievčat/žien ako majú prebudiť záujem u toho, po kom ich srdce prahne, je celkom zábavný (a v podaní hlavného hrdinu) aj celkom výnosný obchod. Stačí sa len riadiť niekoľkými jednoduchými pravidlami. A samozrejme sú tu aj pravidlá, ktoré platia pre Iana a Lexa. Hlavne to najdôležitejšie z nich - a to nespať s klientkami (a už vôbec nie zamilovať sa do nich). Pravidlá sú však od toho, aby sa porušovali. Či nie? Ale ba... bez toho by to nebola sranda, a tak sa nám hlavný hrdina zamiloval do nemožnej (jeho slová) baby v žabkách adidas, ktoré by mohli byť archeologickým pokladom (opäť jeho slová). To dalo voľný priechod zápletkám (falošne randiť s iným dievčaťom, aby to vyvolalo žiarlivosť v budúcom partnerovi, zatiaľ čo vymýšľate spôsob aby ste svoju ďalšiu klientku, rozumej budúcu partnerku, odradili od toho aby túžila po inom). 


Hlavne, a to za žiadnych okolností, netrvajte na tom, aby vám kamarát zabránil porušiť dané pravidlá. Zväčša to skomplikuje situáciu ešte viac (ak je to samo o sebe vôbec možné). 


Kniha ma bavila na toľko, že som celkom zvedavá na pokračovanie, ktoré bude o... skúste hádať... a áno, máte pravdu. Hlavnými hrdinami bude Lex a Gia (kto vie či sa budú špičkovať tak ako v tejto časti) a to v knihe Pravidla touhy.



Petra


O knihe:

Autor: Rachel Van Dyken Názov: Pravidla dohadzovačů Originálny názov: The Matchmaker´s Playbook Séria: Dohadzovači s.r.o. Vydavateľstvo: Baronet Rok vydania: 2019 Počet strán: 336


Knihu si môžete kúpiť: Pravidla dohadzovačů O autorke: Rachel Van Dyken

50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page