top of page
  • Obrázek autoraPetra

OFF-Campus

Aktualizováno: 26. 8. 2019

A je tu čas na knižnú sériu. Pri tejto zaplesá duša každej romantičky. Príbeh, alebo lepšie povedané príbehy, štyroch hokejistov z jedného univerzitného tímu. (ehm... obvykle to nerobím, ale tie obálky sa v tomto prípade skutočne podarili...mňam)


Príbehy v každej z kníh sú rozprávané z pohľadu oboch hlavných hrdinov (resp. každá kapitola je rozprávaná buď ním alebo ňou), takže si môžete vytvoriť bližší vzťah k postavám, a hoci sú príbehy v jednotlivých knihách (uspokojivo) uzatvorené, zároveň sa s jednotlivými postavami stretávame aj v ďalších knihách.

1. diel NÁVRH

"Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu. Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám svého snu nedosáhne. Proto své spolužačce předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka. Stačil ale jediný polibek, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude."


Osvedčená osnova príbehu, kedy sa hlavnej hrdinke páči, samozrejme, niekto iný ako je hlavný hrdina. To by bolo príliš jednoduché. Ale (vždy musí byť ale) samozrejme je tu vždy niečo čo ich nakoniec zvedie dohromady. Neviem sa rozhodnúť či bol Garrett otravný alebo by som mala oceniť jeho vynaliezavosť. Nechýba fyzická ani citová trauma (aj keď je fajn, že autorka príliš netlačí na čitateľa a podáva Hannin príbeh s určitým odstupom), ktorá zápletke dodáva šmrnc (a potom trochu odhaľuje určité momenty z ďalších kníh - niečo ako pevne stanovený bod v čase a priestore, ktorý sa nedá zmeniť). Je tu správny pomer vtipu, romantiky aj toho slzavého údolia. 



O knihe:

Názov: Návrh Originálny názov: The Deal Rok vydania: 2016 Počet strán: 424


Knihu si môžete kúpiť tu: Návrh



2. diel OMYL

"John Logan může mít kteroukoli holku si zamane. Pro hvězdu univerzitního hokejového týmu je život jeden velký večírek. Za jeho sexy úsměvy a okouzlujícím šarmem se ale skrývá stále rostoucí zoufalství, že se po promoci dostane do slepé uličky. Rychlovka s Grace Iversovou měla jen na okamžik rozptýlit jeho chmurné myšlenky. Poté co ji ale od sebe kvůli jednomu hloupému omylu odehnal, je Logan odhodlaný obětovat poslední ročník vysoké, poslední rok své svobody, aby ji přesvědčil, že by mu měla dát druhou šanci. Grace se po letních prázdninách vrací zpátky na Briarovu univerzitu, starší, moudřejší, a bez myšlenek na toho arogantního hokejistu, kterému málem věnovala své panenství. Už není ta uťápnutá chudinka, jako když se setkali poprvé. Jestli Logan očekává, že se za ním připlazí a bude žadonit o pozornost jako jiné holky, vážně se plete. A že ji chce zpátky? To se tedy bude muset pořádně snažit..."


A máme tu druhú časť. Jasné podobná šablóna, rovnako v tomto príbehu si postavy Logana a Grace v sebe spracúvajú vlastné (rodinné) problémy, ale kto ich nerieši. Navyše už v Návrhu sa ukázalo, že Logan je tak trochu buchnutý do Hannah (jasné, tu sa to samozrejme veľmi logicky vysvetlí). Grace mi bola veľmi sympatická svojou povahou (a filmovým vkusom) a fantáziou, pretože séria úloh, ktoré si pre Logana vymyslela, pretože ak sa k vám niekto nespráva pekne, treba ho potrestať, boli celkom zábavné. (A áno, je lepšie si v sebe vyriešiť niektoré veci skôr, ako ich hodíte niekomu na hlavu. Hoci aj ja viem, že niekedy sú ústa rýchlejšie ako hlava). Holt, si to chlapec pokašľal tak sa musel plaziť... Nakoniec sa ukázalo, že nie všetko musí byť nutne čierne alebo biele, a hoci nie každá situácia v živote sa dá zvládnuť s pokrčením pliec, vždy je svojím spôsobom cesta, alebo možno skratka, akou sa môžeme vydať. Opäť nechýbal humor a romantika. 

O knihe:

Názov: Omyl Originálny názov: The Mistake Rok vydania: 2016 Počet strán: 344


Knihu si môžete kúpiť tu: Omyl


3. diel SKÓRE

"Allie Hayesová má problém. Blíží se promoce a ona zatím pořád netuší, co bude dělat po škole. Navíc si po krachu dlouhodobého vztahu léčí zlomené srdce a o žádný nový vztah nemá nejmenší zájem. Sex rozhodně nic nevyřeší, jenže pohlednému hokejistovi Deanu DiLaurentisovi je nemožné odolat. Alespoň na jednu noc touží Allie zapomenout na nejistou budoucnost, v níž na ni určitě nečeká král rychlovek na jednu noc. Dean vždycky dostane, co chce. Holky, dobré známky, holky, slávu… holky. Prostě si rád užívá a zatím nepotkal ženu, jež by byla vůči jeho kouzlu imunní. Dokud nepoznal Allie. Za jedinou noc mu divoká blondýnka obrátila život vzhůru nohama – a teď se chce jenom přátelit? Tak to ani náhodou. Když ale jeho život nabere nečekaný směr, Dean začne uvažovat, jestli není načase přestat skórovat a místo toho dát šanci lásce."


To máte tak, keď vám raz dá niekto "ochutnať vlastnú medicínu" alebo inak povedané "karma zlatko". Presne to vyviedla Allie Deanovi v treťom príbehu zo série Off-Campus. Takže samozrejme, to nemohlo prejsť len tak, a v Deanovi sa prebudil praveký lovec. Nebola by to Kennedyová, keby nepridala scény plné humoru (stále dokola môžem čítať scénu v ktorej našli Deana vo vani s ružovým vibrátorom - jasné, že mu to dali dokonale "vyžrať" - ale neomrzí.). Okrem toho, práve v tejto chvíli najviac zarezonoval moment, ktorý sa prelína všetkými štyrmi časťami (SPOILER - smrť jednej z vedľajších postáv). A možno, že práve "Skóre" je paradoxne najviac zamerané na vzťahovú problematiku. Takže humor vs. smútok sú tu výrazne postavené proti sebe.


O knihe:

Názov: Skóre Originálny názov: The Score Rok vydania: 2017 Počet strán: 408


Knihu si môžete kúpiť tu: Skóre


4. diel PLÁN

"Sabrina Jamesová má svoji budoucnost přesně naplánovanou: nejdřív promoce, potom práva a práce v nemilosrdné advokátní kanceláři. Její útěk před ostudnou minulostí rozhodně nezahrnuje pohledného hokejistu, který věří na lásku na první pohled. Johnu Tuckerovi je ochotná věnovat jen jedinou noc vášně a nečekané něhy, jenže někdy stačí jediná noc, aby se vám změnil celý život. Tucker věří, že být týmový hráč je stejně důležité jako být za hvězdu. Nevadí mu, že se mu nedostává tolik slávy jako jeho spoluhráčům. Jestli se má ale ve dvaadvaceti stát otcem, nehodlá se držet stranou. Neuškodí, že nastávající matka jeho dítěte je krásná a chytrá a plná překvapení. Problém je, že Sabrina má srdce na zámek a je příliš tvrdohlavá, než aby přijala jeho pomoc. Pokud chce Tucker strávit život s ženou svých snů, bude ji muset přesvědčit, že některé plány se líp plní ve dvou."


Štvrtý a záverečný diel série je asi jeden z mojich najobľúbenejších z týchto štyroch kníh (hoci, keby ste sa ma pýtali, ktorý z nich je najlepší to asi vybrať neviem). Asi to bude príbehom, mám akosi slabosť pre tehotné postavy, netuším prečo. (Kecám... moje biologické hodiny majú pomaly hlasitosť Big Bena). Každopádne Sabrina (mimochodom strašne sa neznášala s Deanom z predchádzajúcej knihy) a Tucker okrem tých (u tejto autorky už asi bežných) súkromných problémov, si spoločne zarobia na "malér" v podobe malej dcérky. Sú tu dobre vykreslené charaktery hlavných aj tých vedľajších postáv a ich reakcie (Garretov a Loganov "súboj" o to kto bude vhodnejší krstný/strýko bol tak dobrý až mi niekoľkokrát vyleteli slzy - napríklad vlastnoručne ušitý medvedík alebo návšteva kurzu strarostlivosti o dieťa). Tucker sa ukázal ako muž schopný chytiť veci do vlastných rúk, ale na toľko rozumný aby bral do úvahy aj priania a vlastné rozhodovanie partnerky, hoci sa spolu až tak dobre spočiatku nepoznali (a nechcem tým povedať, že zvyšní hrdinovia a hrdinky takí neboli, ale tu je to asi najviac cítiť). Tiež je fakt že Tucker myslím ako jediný nezostal pri hokeji, ale otvoril si vlastný bar (dobre, šport bar, takže sa to asi dá chápať tak, že ten hokej príliš neopustil).


O knihe:

Názov: Plán Originálny názov: The Goal Rok vydania: 2017 Počet strán: 392


Knihu si môžete kúpiť tu: Plán


Takže takto. Štyri knihy, štyria sexi hokejisti, štyri osudové lásky. Napriek spoločnému prepojeniu, ktoré sa ťahá naprieč všetkými časťami, sú knihy samostatnými príbehmi. Nemyslím si, že by som mala voči niektorej z kníh nejakú výhradu (už som všetky prečítala niekoľko krát) a vždy ich čítam všetky (ideálne v správnom poradí). Autorka píše výnimočne ľahko aj o ťažších témach, nebojí sa nechať postavy rozhodovať o sebe v rôznych životných situáciách, ktoré sa stávajú aj v každodennom živote, takže napriek tomu, že je to romantika ako lusk, môžeme tam nájsť aj kúsok z našich vlastných životov. A už som spomínala sexi hokejistov?


A rozhodne je dobre vedieť (a teda som veľmi zvedavá) o sérii, ktorá voľne nadväzuje na Off-Campus, keďže sa v príbehu našlo ešte veľa ďalších zaujímavých postáv (nielen hokejisto), ktoré by si ten svoj príbeh zaslúžili rozvinúť. Prvý príbeh z ďalšej série (Briar-U) by sa mal volať Lov (a ak to bude také dobré ako táto séria - čo sa pri Elle Kennedyovej skutočne neobávam) tak sa ku knižkám ešte asi vrátim aj na stránkach tohto blogu. (Akurát škoda, že zmenili štýl obálok...).


Petra


Autor: Elle Kennedy Vydavateľstvo: Baronet Séria: Off-Campus

O autorke: Elle Kennedy

P.S.: Keď som si pozerala jej oficiálne stránky... uff... dúfam, že sa niekto pustí do prekladu aj jej ďalších kníh. Som na ne celkom zvedavá, ale obávam sa, že moja angličtina nie je v tomto smere príliš použiteľná.

26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page